Dogovor

Dogovor bova oblikovala v prvih treh srečanjih ter ga nato tudi podpisala. Vključeval bo nekaj osnovnih pravil, okviren cilj psihoterapije in čas vključenosti vanjo bova pa ustno dorekla, saj se le ta lahko (v kolikor bi Vi tako želeli), tudi spremeni.

Zaupnost znotraj psihoterapije je ključnega pomena. Vse, kar se zgodi ali izgovori med terapijo, ostaja zaupno, varovano, razen v primeru, če presodim, da ste Vi ali kdo drug v življenjski nevarnosti. V takem primeru Vam bom zaupala svojo skrb za Vašo varnost ali varnost koga drugega in se bova najprej pogovorila o Vaši pripravljenosti, da zaščitite sebe ali druge. V kolikor bom presodila, da je nevarnost še prisotna, Vas bom o svoji nameri obvestila in bom hkrati obvestila tudi pristojne službe, kar je moja strokovna in zakonska obveza.

Po najinem srečanju si bom zabeležila nekaj podatkov, ki so namenjeni temu, da se na srečanja pripravim in bodo shranjeni na varnem mestu in zavarovani s ključavnico. V kolikor bi želeli kadarkoli pogledati moje zapise, ki se nanašajo na najin proces, lahko to brez zadržkov storite.

O svojem delu s klienti se pogovarjam le s svojim supervizorjem (izkušenim in licenciranim strokovnjakom), ki pa je prav tako zavezan k molčečnosti. K zaupnosti me zavezuje tudi članstvo v Sinti (slovensko društvo za integrativno psihoterapijo in transakcijsko analizo), ki me obvezuje, da pri svojem delu upoštevam etični kodeks.

 V kolikor z mojim delom ne bi bili zadovoljni, Vas prosim, da o tem najprej spregovorite z menoj. V kolikor pa boste ocenili, da to ni mogoče oziroma boste kljub pogovoru to še vedno želeli, lahko pripombo posredujete na Sinto.

Spletna stran za pravilno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja spletne piškotke. S klikom na gump “Potrdi” ali kjerkoli izven tega obvestila se z uporabo strinjate.